Yakiniku pravokotna plošča shichirin teppanyaki

Proizvajalec: Yakiniku
yakiniku_pravokotna_ploscica_schichirin_teppanyaki.jpg
yakiniku_pravokotna_ploscica_schichirin_teppanyaki_2.jpg
previous arrow
next arrow
yakiniku_pravokotna_ploscica_schichirin_teppanyaki.jpg
yakiniku_pravokotna_ploscica_schichirin_teppanyaki_2.jpg
previous arrow
next arrow

Pravokotna plošča YAKINIKU® Shichirin teppanyaki je nepogrešljiv dodatek za ljubitelje japonske umetnosti peke na žaru.

Ta plošča, ki je posebej zasnovana za pravokotne modele Shichirin, ponuja edinstven način priprave različnih jedi, od sočnih zrezkov do nežne zelenjave. Visokokakovostna konstrukcija zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote, kar omogoča popolno pripravo vsake jedi.

Plošča YAKINIKU® Teppanyaki: Japonska umetnost peke na žaru na vaši terasi

Beseda „teppanyaki“ dobesedno pomeni „pečenje na žaru na železni plošči“ in izhaja iz besed „teppan“, ki pomeni železna plošča, in „yaki“, ki pomeni pečen, pražen ali ocvrt. Ta japonska kuharska tehnika je znana po svoji vsestranskosti in okusnih rezultatih. Na plošči YAKINIKU Teppanyaki lahko poleg običajnega mesa, rib in zelenjave pripravite vse, kar si lahko zamislite, od riža in juhe miso do jajc. Čeprav se ta metoda na Japonskem pogosto uporablja, se v zahodnem svetu plošča teppanyaki uporablja predvsem za peko mesa, rib ali zelenjave na žaru. Ljubiteljem te kulinarične umetnosti, ki želijo kupiti krožnik teppanyaki, krožnik YAKINIKU Teppanyaki ponuja pristno izkušnjo. Ne glede na to, ali vas zanima nakup plošče teppanyaki za domačo uporabo ali nakup plošče teppanyaki za profesionalne namene, so na voljo različne možnosti, ki bodo zadovoljile vaše potrebe.


Cena: 96

Imate vprašanje oz. želite več informacij?


Pravokotna plošča Shichirin Teppanyaki Plate podjetja YAKINIKU®

Pravokotn YAKINIKU® Shichirin teppanyaki je nepogrešljiv dodatek za ljubitelje japonske umetnosti peke na žaru. Če želite doseči najboljši rezultat, poskrbite za visoko temperaturo na plošči Shichirin. Plošča Teppanyaki za Shichirin je izdelana iz izjemno močnega nerjavečega jekla in jo je mogoče enostavno očistiti, zato je vzdrževanje preprosto. Premer pravokotne plošče Teppanyaki je 17,5 cm, kar zagotavlja dovolj prostora za pripravo različnih jedi.

Prednosti plošče Teppanyaki

Prednosti visokotehnološke plošče Teppanyaki so neskončne. Prvič, gre za zdrav način kuhanja, ki ne zahteva veliko masla ali olja. Plošča je zelo vroča, pri čemer se ohranijo dobre hranilne snovi. Na njej lahko na hitro pripravite ribe, meso in zelenjavo, s čimer ohranite okuse in postrežete zdrav obrok.

Poleg tega kuhanje na plošči Teppanyaki ustvari prijetno vzdušje, saj lahko vsak pripravi svoje jedi na svoj način, medtem ko še vedno sedi skupaj za mizo. Uporaba krožnika lahko vodi tudi do presenetljivih kulinaričnih poskusov, kot je kuhanje v pari. Če ploščo polijete s tekočino, nastane para, ki na prefinjen način izboljša okus jedi. Če želite intenzivnejši okus, lahko jed pokrijete s kupolo in pustite, da para opravi svoje delo.

Poleg pečenja okusnih jedi na žaru lahko ploščo Teppanyaki uporabljate tudi za ohranjanje toplih omak ali pogrevanje ostankov po peki na žaru. Plošča dolgo ohranja toploto, zato lahko to funkcijo optimalno izkoristite.

yakiniku pravokotna ploscica schichirin teppanyaki

yakiniku pravokotna ploscica schichirin teppanyaki 2

Kako deluje plošča Teppanyaki?

Uporaba je preprosta. Poskrbite, da boste prižgali oglje binchotan in počakali, da doseže visoko temperaturo. Pri nizki temperaturi je jedi težko pripraviti. Ko je žar Shichirin na pravi temperaturi, postavite ploščo Teppanyaki na mesto in pustite, da se najprej segreje. Prednost plošče Teppanyaki je v tem, da se postopoma zelo segreje ter ohranja in enakomerno razporedi toploto. Debelejša kot je plošča, bolje zadržuje toploto in manjša je verjetnost, da se hrana zažge. Ko se plošča za žar ustrezno segreje, nanjo kanite nekaj olja ali masla in lahko začnete pripravljati jedi.

Če želite doživeti pristno japonsko izkušnjo kuhanja, vam priporočamo komplet lopatic Yakiniku BBQ. Te lopatice so izdelane iz visokokakovostnega nerjavnega jekla in so posebej oblikovane za pomoč pri pripravi in obračanju jedi na plošči Teppanyaki. Učinkovite so tudi pri odstranjevanju ostankov s krožnika, da ostane čist in vaša hrana okusna.

Kako očistiti ploščo Teppanyaki?

Ko je plošča še topla, je pametno takoj odstraniti vse ostanke s plošče. To je najbolje storiti z ostrim predmetom, ne da bi poškodovali ploščo. Jeklena volna ali blazinice za čiščenje niso primerne za to opravilo, vendar so lopatice za žar odlične, da vam pri tem pomagajo. Nato lahko temeljito očistite preostali del krožnika z našim čistilom iz začetnega kompleta. Ta komplet vsebuje vse bistvene izdelke, ki jih potrebujete za popolno čiščenje plošče Teppanyaki in Shichirin, da bosta pripravljeni na naslednjo pustolovščino pečenja na žaru.

Poleg tega je plošča Teppanyaki primerna za pomivanje v pomivalnem stroju, kar zagotavlja dodatno udobje pri izpiranju plošče po odstranitvi največjih ostankov. Čeprav postavitev v pomivalni stroj pomaga pri izpiranju krožnika in odstranjevanju manjših ostankov, si je treba zapomniti, da je za učinkovito odstranjevanje večjih ostankov najučinkovitejša metoda ročno čiščenje z lopaticami za žar in našim kompletom za čiščenje. S tem zagotovite, da bo vaša plošča Teppanyaki ostala v optimalnem stanju in bo pripravljena na vsako uporabo.

 


Dodatna oprema Shichirin