Oglje za žar BBQ flavour binchotan white maitiew 5 KG

Proizvajalec: Oglje
oglje_zar_binchotan_white_maitiew_1.jpg
oglje_zar_binchotan_white_maitiew_2.jpg
oglje_zar_binchotan_white_maitiew_3.jpg
oglje_zar_binchotan_white_maitiew_4.jpg
previous arrow
next arrow
oglje_zar_binchotan_white_maitiew_1.jpg
oglje_zar_binchotan_white_maitiew_2.jpg
oglje_zar_binchotan_white_maitiew_3.jpg
oglje_zar_binchotan_white_maitiew_4.jpg
previous arrow
next arrow
 
 

Oglje za žar BBQ flavour Binchotan White Maitiew gori pri konstantni temperaturi in ne ustvarja dima ali brizganja.

Skupni čas gorenja je v povprečju 6 ur. Ta Binchotan vsebuje 96-98 % ogljika. V plasti oglja lahko doseže temperaturo od 1000 do 1200°. V primerjavi z ogljem marabu je oglje binchotan veliko tišje. Ne prasketa in je ob prižigu popolnoma brez vonja in dima. Gori veliko dlje kot marabu in doseže višjo temperaturo. V tradicionalnem proizvodnem postopku se ne dodajajo nobene kemikalije. Vsebnost pepela je približno 1,8 %. 

Za kurjenje Binchotana je najbolje, da najprej pripravite mehkejše oglje, na primer z akacijevim ogljem. Nato položite Binchotan diagonalno na vroče oglje. Na ta način je Binchotan enostavno prižgati. Binchotan lahko prižgete tudi s plinskim gorilnikom, vendar to traja približno 15 minut.

 

Cena: 89,90

Imate vprašanje oz. želite več informacij?


Binchotan je vrsta oglja z visoko vsebnostjo ogljika, ki se nahaja nad zemljo, kar zagotavlja skoraj čisto sestavo. In prav to je tisto, kar lahko okusite. Binchotan se na Japonskem proizvaja na popolnoma tradicionalen način v pečeh iz kamna in gline.

Žganje tega oglja zahteva toliko znanja, da je zanj ustanovljen poseben poklic: Binchotan. Proizvodnja binchotana po japonskih standardih kakovosti je zelo težka, vendar zagotovo ne nemogoča. Predvsem pa zahteva veliko časa. Cikel za proizvodnjo približno štiristo kilogramov binchotana traja najmanj 15 dni. Cikel se začne z nabiranjem lesa in konča s pakiranjem v škatle. Zbrani les se najprej previdno položi v peč in se približno deset dni segreva na približno 200 °C z minimalnim dovajanjem kisika. Minimalna količina kisika zagotavlja, da les ne gori, temveč razpade. Ker je kisika tako malo, je rezultat skoraj čista ogljikova sestava. Ko je dim, ki izhaja iz peči, ravno prave barve, je les razpadel in dovod kisika se je povečal. Peč doseže temperaturo najmanj 1000 °C. Postopek je končan, ko oglje zažari rdeče.

Zadnji korak je, da se oglje povalja v pepelu in pesku, kar mu daje značilen siv sijaj. Navsezadnje se ne imenuje beli Binchotan brez razloga. Končni rezultat je binchotan, ki ima odlično vsebnost ogljika, najmanj 95 %.

oglje zar binchotan white maitiew

Oglje za žare